Slimme toegangstechniek van SALTO maakt zorg veiliger, flexibeler en comfortabeler

Slimme toegangstechniek van SALTO maakt zorg veiliger, flexibeler en comfortabeler

SALTO Systems ontwikkelt en produceert geavanceerde en betrouwbare oplossingen voor draadloze elektronische toegangscontrole. Deze slimme systemen maken tegenwoordig het leven van zorgverleners en hulpbehoevende aangenamer, comfortabeler en veiliger.

Gemak en veiligheid voor cliënt en personeel

Nog niet zo lang geleden was toegangscontrole in de zorg bewerkelijk en kostbaar, met weinig overzicht en controle voor de zorgverleners. Denk alleen al aan het tijdrovende registreren, uitgeven en innemen van sleutels of de privacy-onvriendelijke sleutelkastjes. Bij zorginstellingen gaat dat ten koste van de veiligheid van de cliënten en werkomstandigheden van de medewerkers. Nu zijn er slimme systemen die zorginstellingen ontlasten en het werk van verpleegkundig personeel, wijkverpleegkundigen en invalkrachten eenvoudiger maken.

Bewegingsvrijheid

Slimme sloten zijn ideaal om bewoners van zorginstellingen zoveel mogelijk bewegingsvrijheid te bieden. Daarmee kunnen de instellingen eenvoudiger voldoen aan de Wet Zorg en Dwang. Het uitgangspunt van de Wet zorg en dwang is dat onvrijwillige zorg daarbij niet wordt toegepast, tenzij het niet anders kan. Elektronische toegangscontrole maakt verstrekken van toegangsrechten aan zowel medewerkers als ook cliënten eenvoudig, waardoor er een uiterst flexibel sluitsysteem ontstaat voor iedere soort deur of ruimte in een gebouw. De cliënt behoudt bewegingsvrijheid, de verpleging de mogelijkheid toegang te verkrijgen als dat noodzakelijk is.

SALTO is wereldwijde marktleider op het gebied van intelligente elektronische toegangscontrole. Voor de zorg biedt het een scala aan slimme elektronische sloten, inclusief intelligent deurbeslag, dwaaldetectiecombinaties en integraties met zorgdomotica, gebouwbeheer- en HR systemen. Ook medicijnkarren en medicijnkasten zijn elektronisch te beheren.

Benieuwd naar het verhaal van SALTO? Ze zijn op het ZorgSaamWonen Congres op 28 september in de Meervaart in Amsterdam!

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven