Goed je weer te zien! - Plekken voor alledaagse ontmoeting

ZorgSaamWonen reikt jaarlijks de ZorgSaamWonen Award uit. Met deze Award willen we verrassende plekken of ideeën leren kennen die ontmoeting, samenzijn en omzien naar elkaar stimuleren. Wij geloven dat plekken waar mensen zich welkom voelen, en waar zij makkelijk met elkaar in contact kunnen komen, bijdragen aan een inclusieve en zorgzame samenleving.

Onder de titel ‘Goed je weer te zien! - plekken voor alledaagse ontmoeting’ gaan wij dit jaar op zoek naar originele voorbeelden van plekken die uitnodigen tot ontmoeting die past in de dagelijkse routine? Wat kun je in de directe leefomgeving doen om ontmoeting te bevorderen? Hoe kunnen fysieke interventies in die omgeving bijdragen aan verbinding tussen buurtgenoten, bijvoorbeeld tussen jong en oud, met of zonder zorgvraag.

De award

De ZorgSaamWonen Award 2024 is een prijsvraag en kent één winnaar van de publieksprijs en één winnaar van de juryprijs. ZorgSaamWonen stelt voor beide winnaars een prijs beschikbaar. Deze prijs bestaat uit:

  • ZorgSaamWonen Award 2024
  • Een video van het project (voor eigen marketingdoeleinden)
  • Een interview in het digitale magazine van ZorgSaamWonen
  • Een adviesgesprek met een expert
  • Het mogen presenteren van het winnende project tijdens het ZorgSaamWonen Congres 2025

De ZorgSaamWonen Award is een initiatief van ZorgSaamWonen, met ondersteuning van het ministerie van VWS/Eén tegen Eenzaamheid en Woonzorg Nederland.

Meedoen?

Iedereen die een inspirerend initiatief heeft dat voldoet aan de beoordelingscriteria kan meedoen aan de ZorgSaamWonen Award. Van 12 juni tot en met 1 september 2024 kunnen initiatieven worden aangemeld.

Lees meer of meld je initiatief aan

Terug naar boven