ZORGSAAMWONENCONGRES 2019

Het eerste ZorgSaamWonen Congres vond plaats op 25 november 2019 in Rotterdam.

Welke woningen moeten worden gebouwd en hoe richten we de woonomgeving in om langer thuis wonen door kwetsbare mensen mogelijk te maken? En hoe vertaal je de wensen vanuit het sociale domein? Die vragen stonden centraal tijdens het ZorgSaamWonen Congres op maandag 25 november in het Theater Zuidplein Rotterdam.

Het ZorgSaamWonen Congres trok ruim 200 professionals uit het fysieke en sociale domein die bezig zijn met wonen, zorg en welzijn. Architecten, bouwers, beheerders, ontwikkelaars ontmoetten overheden, zorginstellingen, welzijnsorganisaties, en woningcorporaties. De ontmoeting met verschillende beroepsgroepen werd door congresbezoekers zeer gewaardeerd, zoals een van het hen aangaf: “De diversiteit aan deelnemers, van gemeente tot bouwbedrijven, burgerinitiatieven en leveranciers uit Nederland en zelfs uit Vlaanderen, viel op en was ook één van de sterke kanten aan het congres. Net als he afwisselende karakter van de dag: excursies, plenaire sprekers en workshop.”

Het Congres richtte zich op de drie pijlers: Vitaal Ouder Worden, Wonen en Woonomgeving en Omzien naar Elkaar. Rondom deze pijlers bood het congres een vooral praktische insteek. Met onder andere zes safari’s (projectbezoeken op locatie) en een reeks van acht sessies waarin ervaringen en lessen uit de praktijk van het fysieke en sociale domein integraal werden toegelicht. 

Het congres werd door de deelnemers bijzonder gewaardeerd: “Wat een prachtig congres en wat een fijne sfeer. Er was een mooi gezelschap van sprekers en bezoekers. Ik heb genoten en had het niet willen missen.”

 

 

BEKIJK DE AFTERMOVIE

impressie

Terugblik ZorgSaamWonen Congres 2019Terugblik ZorgSaamWonen Congres 2019 Terugblik ZorgSaamWonen Congres 2019

    

Terug naar boven