Huwelijk van wonen, zorg en welzijn – publicatie 3

Huwelijk van wonen, zorg en welzijn – publicatie 3

Dit jaar staat voor AAG volledig in het teken van dit thema: scheiden van wonen en zorg, (verpleeg)zorg thuis (VPT) en alles wat verder onder die noemer valt. In een vijftafel publicaties bespreekt AAG de verschillende facetten.

In de eerste twee delen van deze whitepaper is ingegaan op het perspectief vanuit de markt/context, en lag vervolgens de focus op de bewoners. In dit derde deel staat de samenwerking centraal; zowel binnen een zorgorganisatie als erbuiten. De publicatie gaat dieper in op de verschillende samenwerkingsvormen binnen de zorg, wat maakt een samenwerking succesvol en wat zijn de uitdagingen? Michel Hek (partner VPRC) laat aan de hand van een aantal voorbeelden zien dat je het instrument Maatschappelijke Kosten-Baten Analyse (MKBA) ook kunt toepassen op samenwerkingsverbanden in de zorgsector.

In deze publicatie vind je een paar interessante voorbeelden uit de markt en lees je meer over het effect van beleid vanuit het perspectief van WOZO/GALA/IZA. Ook staat er een interview in met Mariëlle Scholten en Marion Verhey van zorgorganisatie Carinova. Onder het motto ‘Van zorg naar leven’ zochten zij zo’n twee jaar geleden de samenwerking met andere partners.

Lunchlezing over de haalbaarheid en financiering van VPT in de wijk

Op 12 september 2023 is er tussen 12:00 en 13:00 uur een lunchlezing waarin Mariëlle Scholten en Marion Verhey van zorgorganisatie Carinova en Carolien Vermaas van AAG de haalbaarheid en financiering van VPT in de wijk bespreken. Doe kosteloos mee en meld je aan!

Lees de drie publicaties van AAG:

Het huwelijk van wonen en zorg en welzijn deel 1
Het huwelijk van wonen en zorg en welzijn deel 2
Het huwelijk van wonen en zorg en welzijn deel 3

ZorgSaamWonen Congres 

Wist je dat AAG ook aanwezig is op het ZorgSaamWonen Congres op 28 september? Roger Boersma en Venance Fabriek spreken tijdens de sessie 'Grenzeloos perspectief'. 

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven