Precongres | 27 september

precongres 

De dag voor het congres, woensdag 27 september, vindt het precongres plaats. Op deze dag staan er vanaf 15:00 uur 's middags verschillende excursies op de planning binnen onze gastgemeente Amsterdam. Na het beleven en het ervaren tijdens één van de excursies komen we gezamenlijk terug in Tolhuistuin voor een buffet. Daar heb je ook de mogelijkheden om te netwerken. Je hebt de keuze uit deze excursies:

EXCURSIE 1 - WOONCOMPLEX LIFE

Samen zijn we LIFE, zo luidt de slogan van het nieuwe wooncomplex LIFE van Bouwinvest. Het complex staat in de Amsterdamse Houthaven, een nieuwe stadswijk aan het water en biedt ruimte aan senioren, met of zonder zorgvraag. Er zijn koopwoningen, sociale huurwoningen van corporatie Habion, een buurtkamer, studio’s van zorgorganisatie Cordaan en een gezondheidscentrum. In LIFE wordt formele zorg door zorgpersoneel zo lang mogelijk uitgesteld, doordat mensen daar samen in een community leven, zodat zij zo lang mogelijk zelfstandig kunnen wonen. Een concrete oplossing voor één van de grootste uitdagingen in de zorgmarkt: het tekort aan personeel. Michiel Plijnaar (Asset Manager bij Bouwinvest) en Marian Euverman (Mylivy) vertellen je meer.

EXCURSIE 2 - AKROPOLISTOREN

Ze hebben het schoonste plekje van Amsterdam, zeggen de bewoners van De Akropolistoren, omdat ze het zelf onderhouden.  Deze woongemeenschap is ontstaan door een initiatief van burgers en in 2017 opgeleverd. De Toren biedt onderdak aan een humanistische woongemeenschap voor 55-plussers. Er wonen in totaal 101 bewoners in huurwoningen. Van de 86 woningen is de helft voor mensen in de sociale sector, de andere helft zijn vrije sector huurwoningen voor mensen met een middeninkomen. 

EXCURSIE 3 - OSDORPERHOF

Osdorperhof is een appartementencomplex 55+ van corporatie Rochdale met 184 woningen voor 55-plussers. In de Osdorperhof exploiteert Cordaan het restaurant De Buren. Er is een praktijk voor fysiotherapie, fitness ruimte, kapper, klusjesdienst en een huisartsenpraktijk gevestigd. In het complex is een Bewonerscoach aanwezig die een verbindende schakel is tussen de verschillende partijen die gebruik maken van de Osdorperhof. Momenteel vindt een verkenning plaats of Osdorperhof één van de Lang Leven Thuisflats kan worden. 

Schrijfster, scenariste en actrice Marjan Berk zal een prikkelende column met een vleugje humor verzorgen over ouder worden en wonen in Amsterdam.

Programma

15:00 uur - Ontvangst in Tolhuistuin

15:30 uur - Vertrek naar de locaties: LIFE of Akropolistoren of Osdorperhof

17:30/17:35 uur - Terug in Tolhuistuin voor buffet en netwerken 

19:30/20:00 uur - Gesproken column van Marjan Berk

Terug naar boven