Gastheer 2023

GASTHEER aan het woord: GEMEENTE AMSTERDAM

De wooncrisis is bijna nergens zo duidelijk zichtbaar als in Amsterdam. We willen een stad zijn voor iedereen. Iedereen heeft recht op een passende en betaalbare woning. Maar de woningmarkt heeft intussen zijn kookpunt bereikt. Er moet gebouwd worden, en dat blijven we als stad ook doen. De afgelopen 5 jaar zijn er veel woningen bij gekomen. En er komen er nog meer bij.

Ondertussen moeten we de schaarste eerlijk verdelen. We richten ons daarom op mensen die wel een steuntje in de rug of advies kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld op ouderen. Mensen die al lang in Amsterdam wonen, vaak hun hele leven, en die daar graag willen blijven wonen. De gemeente Amsterdam ondersteunt alle ouderen.

We realiseren ons dat deze groep bestaat uit heel veel verschillende mensen en groepen met elk hun eigen wensen en behoeften. Vanuit het team Ouderenhuisvesting van de Directie Wonen in nauwe samenwerking met de afdeling Zorg brengen we een groot aantal regelingen en initiatieven bij elkaar die ervoor moeten zorgen dat elke Amsterdammer zo lang mogelijk op een prettige manier veilig en zelfstandig in de stad kan blijven wonen.

Gastheer 2023

Terug naar boven