Sevilay Luiken-Dalli

Sevilay Luiken-Dalli

Functie:
Directeur

Organisatie:
IMEAN consultancy & care

Sevilay werd 53 jaar geleden geboren in Turkije. Haar vader was één van de eerste “gastarbeiders” in de textiel in Nederland (Twente). Ze is opgegroeid in Almelo en volgde hier haar school en studie, ze heeft 18 jaar gewerkt bij Livio en was tot 3 jaar geleden locatiemanager in Enschede. Hier heeft ze uiteindelijk meerdere voorzieningen opgezet voor ouderen met een migratieachtergrond (thuiszorg, dagbesteding, thuisbegeleiding en een huiskamer in de wijk). Ze heeft van dichtbij meegemaakt hoe belangrijk cultuursensitieve zorg is toen haar vader dementie kreeg.

Sevilay is in 2018 gestopt bij Livio en heeft haar eigen bedrijf IMEAN Care opgericht. Hier wordt voorzien in cultuursensitieve dagbesteding. Sevilay geeft workshops, trainingen en gastlesssen over cultuur sensitief werken en zorgen aan organisaties/instellingen; altijd in de samenwerking met zorgaanbieders, welzijnsorganisaties, gemeenten en woningcoöperaties.

Sevilay’s droom is dat er in Twente kleinschalige woonzorglocaties voor ouderen met een migratieachtergrond komen. Plekken waar men zo lang mogelijk zelfstandig kan blijven wonen en prettig oud kan worden. Enerzijds zet zij zich in voor de ouderen zelf en anderzijds voor de professionals die met deze ouderen werken.

« Naar het overzicht

Terug naar boven