Peter Zijlema

Peter Zijlema

Functie:
Lid Coördinatiecommissie Netwerk Amsterdamse Stadsdorpen

Organisatie:
Netwerk Amsterdamse Stadsdorpen

Peter (1962) komt uit het onderwijs en was lang werkzaam in het bedrijfsleven op het terrein van Human Resources. Rond zijn 50e begon hij zijn eigen onderneming als coach en HR-adviseur. 

Naast zijn professionele loopbaan, was hij altijd als vrijwilliger actief. Zeven jaar geleden vroeg een buurvrouw hem om mee te denken over een bureninitiatief om langer en prettiger wonen in de buurt te bevorderen. Dit leidde tot het ontstaan van Stadsdorp Westerpark. Een informele organisatie die in 5 jaar tijd vleugels kreeg en allerlei activiteiten organiseerde en honderden buurtgenoten aantrok. 

Zo’n vier jaar geleden maakte Peter ook kennis met andere stadsdorpen in Amsterdam en omgeving. Hij raakte er snel van overtuigd dat stadsdorpen een grote eigenheid hebben maar ook veel van elkaar kunnen leren door samen op te trekken. Het Netwerk Amsterdamse Stadsdorpen brengt nu ruim 30 stadsdorpen bij elkaar en stimuleert en ondersteunt nieuwe initiatieven van bewoners die ook meer dorp in hun eigen buurt willen brengen. Het samen werken aan nabuurschap in de stad is het motto van het Netwerk. 

« Naar het overzicht

Terug naar boven